Landsväg

Från ca vecka 13 till och med ca vecka 39 bedriver vi träning för nybörjare/motionärer/elitmotionärer utomhus. Upplägget i stort enligt nedan:


  • Grunden i verksamheten är social cykling i grupp för alla, vilken bedrivs på måndagskvällar. Här tar vi hand om alla från nybörjaren till elitmotionären. Normalt delar vi in oss i två till tre fartgrupper, beroende på antal deltagare. Aktiv tid är mellan 90 minuter till 150 minuter. ALLA SKALL MED, och vi utbildar deltagarna i ”säker cykling i grupp”. Samling kl 18 utanför Sölvesborg Velo.


  • På onsdagar kör vi gemensam intervallträning. Upplägget är sådant att alla kan vara med. Effektiv tid med hög ansträngning är 25 till 35 minuter, total tid är ca 70 minuter. Samling kl 18 utanför Sölvesborg Velo.


  • På söndagar kör vi gemensam distansträning, dessa pass är mellan två och fyra timmar. Under året skall vi försöka öka deltagarantalet på dessa pass, så att vi kan köra med två fartgrupper ( 27-29 km/h, 30-32 km/h). Grunden i indelningen är de två Vätterngrupper som skall representera SCSK på årets Vätternrunda. ALLA SKALL MED och dessa pass innehåller även gemensam fika på något trevligt ställe. Samling kl 09 utanför Sölvesborg Velo (glöm inte fikapengar).